Orlando

.

  Algemene Informatie

UITRUSTING VILLA:

Wij verhuren villa's in vele mooie villawijken. Veelal bieden deze villawijken nog de volgende extra’s:

op Southern Dunes en Highlands Reserve ook:

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Wanneer door ons niet anders is vermeld, is de huurprijs inclusief:

Voor een groot aantal villa opties dient u eerst de sleutel van de gehuurde accommodatie op te halen bij onze partner in Orlando/Kissimmee. Het adres van dit Welcome Center ontvangt u vooraf bij uw reisbescheiden. Het Welcome Center is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 22.00 uur. Hier zal u de sleutel van uw villa ontvangen en de routebeschrijving naar het adres. Wanneer u buiten kantoortijd arriveert worden de sleutel en routebeschrijving naar de villa klaargelegd in de sleutelkluis bij de ingang van het Welcome Center. Voor een aantal accommodaties die wij aanbieden is er de optie dat de klant zich voor vertrek online registreert en digitaal incheckt voor het verblijf. Wanneer alle gegevens goed zijn ontvangen krijgt de klant dan een code toegestuurd waarmee de villa of het appartement kan worden geopend en verdere uitleg over de villa. De villa is op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur voor u beschikbaar. Tenzij anders is overeengekomen, dient u op de dag van vertrek de woning in de ochtend om 10.00 uur te verlaten en de sleutel weer af te geven bij het Welcome Center. Vertrekt uw vlucht laat in de avond? U kunt overwegen om uw villa een dag langer te huren, zodat u nog rustig van de dag kunt genieten en niet om 10:00 uur de villa al dient te verlaten.

PROPERTY PROTECTION FEE

Bij aankomst zal onze partner ter plaatse vragen om een property protection fee (schade verzekering). Veelal is dit een fee van US$ 42 per week. Hierdoor bent u gevrijwaard voor eventuele schades aan de villa en inrichting tot een bedrag van US$ 1000,-. Bij een aantal aanbieders ligt de fee hoger, maar wij zullen dit altijd bij boeking aan u melden welke fee van toepassing is.

Iedereen die naar Amerika of Canada wilt reizen dient zich online aan te melden voor het verkrijgen van een e-visum, genaamd ESTA voor Amerika en ETA voor Canada. Een e-visum is een officieel document welke u toestemming geeft om naar het betreffende land te reizen en binnen het land zelf te reizen. Het visum wordt afgegeven door de overheid van het betreffende land, het e-visum is het elektronische alternatief voor het reguliere visum. Het e-visum vraagt u digitaal aan, u hoeft dus niet langs een ambassade of consulaat van het betreffende land. De aanvraag dient minimaal 72 uur voor uw vertrek plaats te vinden, liefst al iets eerder! Vergeet dit niet te doen via internet. Voor de aanvraag wordt US$ 21 per aanvraag berekend. Deze dient u per creditcard te voldoen. Het e-visum is twee jaar geldig (Of wanneer uw paspoort eerder verloopt, tot de datum van uw paspoort). Na goedkeuring ontvangt u uw e-visum per e-mail.

Ga voor uw ESTA aanvraag naar de officiële website: USA ESTA

ESTA aanvragen maar geen creditcard? Bij onze partner eVisa kunt u gemakkelijk en vertrouwd uw ESTA aanvraag betalen met iDeal of Bancontact. Een ESTA aanvraag is in vijf minuten geregeld. Daarnaast worden alle aanvragen zowel handmatig als automatisch gecontroleerd door visumspecialisten. Het aanvragen doet u eenvoudig op: ESTA Amerika

Voor Canada doet u uw ETA aanvraag via deze officiële website: Canada ETA

Let op! Voor reizigers met alleen een overstap in Canada: ook hier heeft u een ETA visum nodig van Canada. Dus als u alleen een overstap in bijvoorbeeld Toronto heeft en ook als u de luchthaven niet verlaat heeft u toch een ETA aanvraag nodig.
Ook bij deze aanvraag kan onze partner eVisa u van dienst zijn met raad en extra controle, ga naar: ETA Canada aanvragen

Vanaf 12 mei 2023 zijn er geen (covid) vaccinatie vereisten meer.

Uw paspoort dient minimaal geldig te zijn t/m de laatste dag dat u in de Verenigde Staten wilt verblijven.
Kinderen (zelfs baby's) dienen over een eigen paspoort te beschikken!

Na ontvangst van de boekingsnota dient een bedrag gelijk aan 10% van de reissom te worden voldaan
Let op: Om prijs verhogingen van de vliegtickets met de inbegrepen belastingen te voorkomen is het raadzaam en vaak ook noodzakelijk om de vliegtickets zo spoedig mogelijk na boeking te laten uitgeven (betaling aan de airline). Na uitgifte kan er geen prijsverhoging meer worden doorberekend door de airline. Daarom dient het bedrag van de vliegtickets inclusief de luchthavenbelasting voor 100% te worden voldaan na boeking.
Indien een volledige betaling van de tickets op korte termijn niet haalbaar is, dan kunnen wij in bepaalde gevallen een andere oplossing bieden. Vraag ons hier gerust naar. Wanneer er sprake is van alleen villahuur, een hotel of autohuur, of een combinatie daarvan, dan bedraagt de aanbetaling 30% van de reissom.

Het restant van de nota dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek te zijn voldaan.

Ongeveer een maand voor vertrek ontvangt u uw reisbescheiden. Wanneer u een gehele reis heeft geboekt met vlucht, villa, auto en/of attractietickets ontvangt u de reisbescheiden per post. Wanneer het om alleen een villa of auto gaat ontvangt u de vouchers vaak per email.

Voor alle vluchten reist u vanuit Schiphol met een elektronisch ticket, het zogeheten E-ticket. Dit is de elektronische versie van het papieren ticket, dit ticket raakt niemand meer gemakkelijk kwijt. Aangezien wij al uw geboortedatum invullen bij uw vlucht gegevens, kunt u op Schiphol gemakkelijk inchecken met uw paspoort bij de balie of al online 24 uur voor vertrek. Met het 'airline reference number' wat is terug te vinden op het E-ticket kunt u op de website van de betreffende airline bij uw vlucht gegevens met uw naam. Vaak staat dit op de airline website onder 'My Booking' of 'My Trip'.

Kosten van Annulering:

a. tot 42 dagen voor vertrek 10% van de reissom exclusief de vliegtickets en de luchthavenbelastingen. Voor uitgegeven vliegtickets zijn andere annuleringsvoorwaarden van toepassing afhankelijk van de airline en geboekte klasse.

(bij alleen villahuur: 30% van de reissom)

b. van 42 dagen tot 30 dagen voor vertrek 30% van de reissom exclusief de vliegtickets en de luchthavenbelastingen. Voor uitgegeven vliegtickets zijn andere annuleringsvoorwaarden van toepassing afhankelijk van de airline en geboekte klasse. (bij alleen villahuur: 50% van de reissom)

c. van 30 dagen tot en met de dag van vertrek 100% van de reissom.

d. een annulering wordt alleen in behandeling genomen op werkdagen tijdens kantooruren, buiten de kantooruren worden annuleringen geacht te zijn verricht op de eerstkomende werkdag.

e. bij vliegtickets kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden.

f. voor villa’s aan de westkust van Florida gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)      lid SGR

American Estates is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), aansluitnummer 2293. SGR is het meest herkende en erkende keurmerk voor reizigers, tevens ook het grootste garantiefonds in Nederland. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is het vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Als de overeenkomst ook het vervoer omvat, en de plaats van bestemming al is bereikt, wordt er zorggedragen voor de terugreis. Sinds de uitbraak van Covid-19 heeft de reisbranche het zwaar te verduren gehad, zo ook SGR die meer heeft moeten uitkeren dan gebruikelijk. Daarom is er voor gekozen sinds februari 2021 een kleine eigen bijdrage in te voeren per boeking. Dit is €5,00 per vliegticket, bij alleen een villa boeking € 10,00 en voor een losse hotelboeking of autoboeking € 5,00. Dit zult u terugzien op uw boekingsnota en de eigen bijdrage wordt door ons afgedragen aan SGR. Voor reissommen lager dan € 150,00 is er geen eigen bijdrage.

KLIK hier voor een SGR toelichting over de bijdrage